BejelentésMatyó Kertbarát Egyesület 3400. Mezőkövesd, Szent László tér 24.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
2023. december 30. Forraltborozás

Az év utolsó napja előtt összejött kis csapatunk, hogy elbúcsúztassuk az óévet. Egy kis forralt borral, na meg jó fajta házi pálinkákkal búcsúztunk 2023 évtől.

Sok mindent tettünk ebben az évben is!


 


 

2023. december 14. Hurka és kolbásztöltés

Az egyesületünk tagjai közül egy jó páran összejöttünk és hurkát, kolbászt töltöttünk, na meg egy kis abárolt szalonnát is készítettünk.


 


 

2023. december 12. Év végi vacsora

Mint minden évben, most is vacsorával, jó hangulattal, játékkal búcsúztunk 2023. évtől.


 


 

2023. december 5. Városi mikulás ünnepség

Délután 16 órára megjött a mikulás. Már sok gyermek várta. 18 óráig jöttek a papák, mamák, nagyszülők a gyermekekkel. Mindenki kapott a mikulástól csokimikulást, egyesületünktől egy kis süteményt, a karácsonyi díszben tündöklő sátorban kézműveskedhettek, játszhattak a kicsik és nagyok.

A sátor előtt meleg teával, forraltborral vártuk a vendégeket.

Nagyon jó hangulatban telt el a mikulás ünnepség. Boldogan mentek haza a gyermekek és a szülők is.


 


 

2023. november 27. Készülődés a városi mikulás ünnepségre

Díszeket készítettünk, melyekkel kidíszítettük a "birtokunkat", ahol majd december 5-én várja a mikulás a gyermekeket.


 


 

2023. november 25. Adventi koszorúk díszítése

Díszítettük az adventi koszorúkat, az első adventi vasárnap már a hétvégén lesz. Ki is vittük mind a két koszorút a Szent László templom és a Jézus Szíve templom elé.


 


 

2023. november 22. Városi adventi koszorúalapok készítése

Ezen a napon a koszorú alapokat készítettük el.  Ebben az évben is sikerült szép ezüst és luc fenyőket szereznünk. Szép napos időt fogtunk ki, sürgött-forgott mindenki.

 


 

2023. november 3. Adventi díszek készítése

Lassan itt az advent. Az idén is egyesületünk készíti a városi adventi koszorúkat. November 3-án a csapat egy része összeült és készítették az adventi koszorú díszeit.


 


 

2023. október 21. Egri Séta

Élményséták Egerben túravezetésével "Veszedelmes viszonyok" sétát tettünk a városban. Itt van mellettünk, már mint Mezőkövesd mellett Eger, sokat járunk a városba, de ez a séta mindennél többet ért. Olyanokat tudtunk meg épületekről, régi egri szokásokról, a múltban élt híres egri polgárokról, amit érdemes volt meghallgatni, meglátni. Ajánljuk mindenkinek, keresse meg az Élményséták Egerben a városnéző utak irodáját.


 


 

2023. október 20 OMÉK

A kertbarátok egy kis csapatával elmentünk az OMÉK-ra. Megismerkedtünk MCmenemy Márkkal, a Kert.tv csatorna vezetőjével, akit meghívtunk Mezőkövesdre egy előadásra és természetesen városunk értékeinek bemutatására.


 


 

2023. október 14. Szüreti bál az egri kertbarátokkal

Az egri kertbarátok által szervezett szüreti bálon voltunk egy jó páran egyesületünkből. Nagyon jó hangulatú volt a buli


 


 

2023. október 7. Ősz eleji találka

Szép időt ígért az időjós, így találkoztunk, sütögettünk, ettünk, ittunk, jókat beszélgettünk, a szép napos időben.


 


 

2023. szeptember 22. Gömöri Mezőgazdasági Kiállítás Rimaszombat

Újra részt vettünk Rimaszombaton a Gömöri Mezőgazdasági Kiállításon. Sajnos a Pandémia alatt kedves rimaszombati barátaink nem rendezték meg ezt a gyönyörű, hasznos kiállítást. Nagyon jó volt találkozni a régi barátokkal, ismerősöknek.

Köszönjük, hogy megint ott lehettünk, bemutathattuk termékeinket, városunkat.


 


 

2023.szeptember 15-16. XI. Őszi Zöldség-Gyümölcs Kiállítás

Már 11. alkalommal rendezi meg egyesületünk a kiállítást. Idén is volt zöldség, gyümölcs bőven az asztalokon. Az óvodások, iskolások gyönyörű "tündérkerteket", madáretetőket, madáritatókat, madárijesztőket készítettek, amik szép színfoltjai voltak a kiállításnak. Az idén rajz pályázatot is kiírtunk, aminek a címe, "A kert közepén állok és mit látok" volt. 155 darab gyönyörű rajz érkezett be. Mint minden évben, most is meg volt hirdetve a házi lekvár és házi készítésű süteményverseny. Külön, külön zsűri bírálta el mind a két versenyt.

Az idén a díszvendégünk Szomorú Miklós kertészmérnök volt, aki előadásával lenyűgözte a közönséget. Telt ház előtt tartotta az előadást, melynek címe "Szeress otthon lenni, szeress a kertben lenni". Az előadás után, nagyon sok kérdéssel fordult hozzá a közönség.

Másnap Szomorú Mikósnak bemutattuk városunk egy kis darabját. Ígérte, hamarosan visszatér és folytatjuk Mezőkövesd bemutatását.

Köszönjük Miklós, hogy itt voltál nálunk!

(a képen fekete pólóban)


https://mezokovesd.hu/index.php?action=showart&id=8530

Tovább...

Tovább...

 


2023. szeptember 9. A Hajdúdorogi Görög Demeter Kertbarát Kör látogatott el hozzánk

Egy aranyos, kedves társaság látogatott meg bennünket, a hajdúdorogi kertbarátok. Tavaly mi voltunk náluk, meghívásunkra most ők jöttek. Délelőtt 9 órára megérkeztek. Megreggeliztünk, majd elindultunk városnézésre. Délután egy óráig buszoztunk, sétáltunk a városba. Voltunk a Szent László templomban, a Matyó Múzeumban, a Hadas városrészben, majd a Hajdú Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban. Ebéddel vártuk vissza a kertbarátokat. Ebéd után borkóstolót tartottunk, ahol Petránné Hajdú Rita, az Ostorosbor Zrt. üzemvezetője, borbíró mutatta be az ostorosi borok egy részét. Minden borról elmondta a jellemzőket. A kóstolás után elmentünk a Zsóry Ligetbe, majd fagyiztunk egyet. Délután 18 órára kész lett a vacsora. Vacsora közben és után jókat beszélgettünk.

Nagyon kedves társaság. Reméljük mihamarabb találkozunk.

Köszönjük, hogy itt voltatok!


 


 

2023. szeptember 8. "Birtokon" kertészkedés

Így nyár vége felé, összejött kis csapatunk, rendbe tettük a virágágyásokat, levágtuk a füvet. Rendeztük a "birtok" udvarát. 

2023. szeptember 1. Traktor díszítés

Szeptember 2-án, XXIV. alkalommal rendezik meg városunkban az Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót, melyre mint már több mint 10 éve, egy öreg traktort és pótkocsiját az idén is feldíszítettünk virágokkal, növényekkel. Ezek a régi traktorok, legalább 150-200 db szombaton felvonult Mezőkövesden. Nagyon sok érdeklődő van ilyenkor az utcákon, főleg a város fő utcáján. A mi feldíszített traktorunk és pótkocsink is egy fénypontja a felvonulásnak.

Sajnos, a képen nem igazán lehet látni a díszítést, de lehet látni a kertbarátokat, akik ügyes kezekkel díszítették az öreg járművet.

Tovább...

 


 

2023. augusztus 20. Koszorúzás

Egyesületünk is megkoszorúzta Szent István szobrát a Alkotmányunk ünnepén.


 


 

2023. augusztus 11. Üzemlátogatás az AGRITURF 2022 Zrt.nél

Volt aki autóval, de többen kerékpárral mentünk a mezőkövesdi repülőtérre, az AGRITURF Zrt üzeméhez. Kb 2 km a várostól a reptér. 10 órára volt megbeszélve Tóth Tamás üzemvezetővel a találkozás.

2022 évben elindított vállalkozás, két nagy, tiszta vadonatúj berendezésekkel beépített csarnokokban van.

Belecsöppentünk a jövőbe, mármint a kertészetek, növénytermesztő gazdaságok talajjavító jövőjébe. A vállalkozás célja a termőföldek állapotának megőrzése, javítása környezetbarát módon. Olyan földet javító tőzeg alapú terméket állítanak elő, ami bio és a föld humusztartalma erősödik, vastagszik. Visszatérnek a mikroorganizmusok, visszatér az élet a talajba, nagyban javul a föld minősége. Kiváltható a már annyit emlegetett műtrágya, mely tudott, hogy tönkreteszi a talajt. Az ár, a műtrágya töredéke.

Gratulálunk a vállalkozáshoz. Tavasztól már mi, kertbarátok is ezt az anyagot használjuk.

Érdemes velük felvenni a kapcsolatot.

Köszönet Tóth Tamás üzemvezetőnek, hogy bemutatta az üzemet. Sok sikert és jó egészséget kívánunk neki, nekik a ehhez a munkához.


 


 

2023. július 31. Tuzséri kertbarátok fogadása

Vasárnap, a pomázi kertbarátoktól hazafelé jövet meglátogatott bennünket a Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesület. 10 óra tájban megérkeztek. Egy kis vendégeskedés után bemutattuk nekik a matyóság egy részét. Azért egy kis részét, mivel 13 óra körül visszamentünk ebédelni. Ebéd után még elmentünk a Hadas városrészre, majd vissza a "birtokra", ahol megvacsoráztunk, majd jókat beszélgettünk. Sajnos, hamar elment az idő, fél hét körül indulniuk kellett, még jó két órás út állt előttük.

Egy jó kis csapatot ismertünk meg. Jó volt veletek tuzséri kertbarátok!


 


 

2023. július 8. II. Matyó Világtalálkozó

Egy hetes programokkal várta Mezőkövesd városa a látogatókat a II. Matyó Világtalálkozón. Július 8-án szombaton egyesületünk is részese volt ennek az eseménynek. A Matyóföld Tortája 2023. verseny győztes tortáját kóstolhatta meg a nagyközönség. A 200 szelet torta, gyorsan elfogyott.

Az alábbi képen a győztes látható, mögötte tortával.


 


 

2023. június 28. Városi fűszerkert

Délután egy jó páran összejöttünk, kigazoltuk, bekapáltuk, rendbe tettük a tavaly ősszel elkészült fűszerkertet. A fűszerkertben minden növény mellett van leírás, milyen ételhez ajánlott, milyen gyógyhatásai vannak.

 

 


 

2023. június 24. A Földesi kirándulásunk

Balásházy János Kertbarát Kör meghívására mentünk el Földesre. Tavaly voltak nálunk, most visszahívtak bennünket.

Kicsit késve, de tíz óra előtt odaértünk. Már az ajtóban aperitiffel vártak bennünket. A polgármester asszony is ott volt, aki bemutatta a települést majd jött a reggeli, de késésünk miatt, nevezhetjük tízórainak. Megnéztük a település református templomát, Pécsi Sándor helytörténeti múzeumát, Imre Sándor kovácsműhelyét, majd eljött az ebéd ideje. Ebéd után elmentünk az Ovosmama levendula kertjébe, ahol Hegedűsné Török Ildikó, a kert gazdája mutatta be a 700 tős levendula kertjét.

Van még Földesen nagyon sok érdekesség, de az idő közbeszólt. Délután 5 órakor várt ránk egy nagyon jó vacsora, majd sajnos el kellett búcsúznunk egymástól. Fél hétkor elindultunk hazafelé, így is 9 óra körül értünk haza Mezőkövesdre.

Nagyon aranyos, közvetlen kertbarátok fogadtak bennünket. Nagyon szépen köszönjük nekik ezt a csodálatos, tartalmas, kellemes napot!

Jövőre ők jönnek vissza hozzánk.


2023. június 22. Levendula szüret

Egyik kertbarátunk kertjében levendulákat szedtünk, amit elvittünk a Mezőgazdasági Múzeumba, ahol levendula olaj készül belőle.


 


 

2023. június 17. Jézus Szíve búcsú és körmenet

101. alkalommal rendezte meg a mezőkövesdi Jézus Szíve templom a búcsút. Erre a rendezvényre, messzi földről is jönnek a hívők.

Régi szokás, hogy a mezőkövesdi lakosok a körmenet útvonalára virágokból kereszteket készítenek. Egyesületünk, úgy mint már máskor is, az idén is elkészítette a virágkeresztet, amit Dr Török László plébános meg is áldott.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!