Bejelentés



Matyó Kertbarát Egyesület 3400. Mezőkövesd, Szent László tér 24.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.










"Tour de Kertbarát"

azaz, kertnézőben kerékpárral

 

 

Ezt az oldalt, azért szerkesztjük, hogy bemutassuk Mezőkövesd kertjeit.

Várjuk a kertkedvelők jelentkezését. Nagyon sok gyönyörű szép kert van városunkban. Ne titkolja, mutassa be, díszkertjét, zöldséges kertjét, virágoskertjét.

Ez az oldal egyben segítség is, hogy cseréljünk növényeket egymással.


 

2016. június 4-én V. alkalommal pattantunk bringára. Az V. Tour de Kertbarát kertnéző túránkat tettük, most helyben Mezőkövesden, Malatinszkyné Katikánál. Nagyon csúnya felhők jöttek Ny-ról, ÉNy-ról. Málnaszüretre is hívott bennünket Katika. A kertnézőből és a málna szüretből az égiek adtak legalább egy negyed órát, majd leszakadt az ég. Nem sokáig tartott az égi háború, hamarosan újra kisütött a nap. Behúzódtunk a teraszra, ahol grilleztünk, sütiztünk, jókat beszélgettünk.

Ezen a kerten is látszik, hogy szerető gazdája van. Rend, tisztaság mindenhol. Igazi minta kert.

Az elkövetkezőkben is nagyon jó egészséget a kertműveléshez.


 


 

2016. június 1-én már a IV. Tour de Kertbarát túrán vettünk részt. Mezőkövesdhez tartozó Klementína városrészbe bicikliztünk, ami kb. 5 kilométerre van városunkhoz. Mivel a 3. számú főúton nem kerékpározhattunk, így a napraforgó és búza földeken kialakított földúton mentünk Baktainé Erzsikéhez Klementínára.

Erzsike már várt bennünket. Bemutatta a kertjét. Látszik, hogy szereti a kertet a gazdája, amit a sok zöldség és gyümölcs szépsége meg is mutat. A kertnézés után a teraszon egy jót beszélgettünk. Fogyasztottuk Erzsike süteményét és bodzaszörpét.



2016. május 30-án már a következő, a III. Tour de Kertbarátra kaptunk meghívást, Gubáné Borikához, Szomolyai cseresznyét szedni, kóstolni, dézsmálni. A csapat, délután öt órakor találkozott a Közösségi Ház előtt és bringára pattantunk. Borika, már várt bennünket. Megmutatta a kertetet, majd ki a földről, ki létráról, cseresznyéztünk, majd a cseresznyefa alá ültünk, és ettünk, "ittunk", jókat beszélgettünk.

Borika is szereti a kertet. Láétszik, hogy gyakran benne van.

Jó egészséget Neked is! Sokáig kertészkedj, erőben, egészségben!

 

 


 


 

2016. május 25-én újra kerékpárra ültünk. Meghívást kaptunk Konczné Erzsikéhez cseresznye szüretre. A Kavicsos tónál találkoztunk. Onnan a Jókai utcába bicikliztünk. Erzsike már várt bennünket. Nagyon szép kertje van neki is. Zöldséges, gyümölcsös és díszkert, gyönyörű futórózsák árnyékolják a házat a déli napsütéstől. Madárbarát kert, madáritatókkal, madárfürdetőkkel, odúkkal.

 

A cseresznye fán rengeteg cseresznye. Már a rigók is megkezdték. Ki a fa alatt, ki a fa tetején, de mindannyian szedtük a cseresznyét. A szüret után bementünk a verandára. Erzsike saját sütésű pogácsával és ivólével kínált bennünket.

Következő kerékpár túránk kertnézőben hétfőn lesz. Gubáné Borika hívott meg bennünket.



2016. április 25-én Petőné Marika hívott meg bennünket kertnézőbe, a Magdolna utcába. Kicsit hűvös idő ellenére is kerékpárral érkeztünk.

 

Csodaszép kertben sétálgattunk. Gratulálunk Marikának!


 

 












Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!