BejelentésMatyó Kertbarát Egyesület 3400. Mezőkövesd, Szent László tér 24.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


2024. Május 1. Majális Bükkzsércen

Tavalyi évben is nagyon jó hangulatban töltöttük a majálisozást Bükkzsércen. Az idén is csapatépítő jelleggel újra együtt voltunk. Főztünk, traktort húztunk (nem csak a fiúk, a lányaink is), kirándultunk. A főzőversenyen II. helyezettek lettünk, a traktor húzásnál külön díjasok lettünk. Nagyon szép időnk volt, nagyon jól éreztük magunkat.2024. Április 30. Májusfa díszítés

Szokássá vált már, hogy május elsejére májusfát állítunk. Most nem vágtunk ki fát, hanem a "birtok" udvarán található fákból, kettőt feldíszítettünk szalagokkal, lufikkal.


 


 

2024. Április 29. Fűszernövények és díszfák ültetése az óvodában.

Megint ovis napot tartottunk. Fűszernövényeket és két díszfát ültettünk a gyermekekkel városunk egyik óvodájában, a Bazsarózsa óvodában. Itt is nagyon aranyosak voltak a gyermekek. Segítettek, érdeklődtek, kérdeztek. Jó volt velük kertészkedni.


 


 

2024. Április 26. TeSzedd

Mint az előzőévekben is, most is részt vettünk a TeSzedd szemétszedési programban. A külterületen, Bogács település felé haladva szedte kis csapatunk a mások által kidobott, eldobott szemetet.


 


 

2024. Április 22. A Föld Napja az oviban

Városunk Dohány úti óvodájában, a gyermekekkel együtt ültettünk fűszernövényeket, bokrokat. Öröm volt a gyermekekkel együtt kertészkedni. Segítettek a növényeket beültetni a helyükre.


 

 


 

2024. Április 17. Rendőrség virágosítása

A városi rendőrkapitányság kérte meg egyesületünket, két virágágy készítésére és egy díszfa elültetésére. Sok szép virágot vittünk. Felástuk a két virágágyást, kiszedtük a fűcsomókat és egyéb oda nem illő növényeket, beültettük a hozott évelőket. Reméljük, nemsokára szép lesz.


 


 

2024. Április 11. A Költészet Napja

Egyesületünk "Poétás Pikniket" hirdetett a Költészet Napjára, a Hadas városrészben tavaly elültetett Petőfi fánál. Első alkalomra, szép számmal összegyűltünk. 20 vers hangzott el több magyar költőtől 18 versmondótól. A verselések után egy kis áprilisi pikniket rendeztünk a szép napos, meleg időben.


2024. Április 8. Fűszernövények ültetése a központi óvodába.

Fűszernövényeket ültettünk a gyermekekkel városunk egyik óvodájába, az Egri úti központi óvodába. Élvezet volt a gyermekekkel kertészkedni.


 


 

2024-Március 30. Húsvéti nyúl készítése

Újra itt a húsvét, újra megtömtük szalmával a húsvéti nyulunkat, amit mint minden évben, a Matyó Húsvét bejáratához helyezünk el.

A képen a segítő kezek közül a lányaink hiányoznak:


 


 

2024. Március 26. "Birtok" rendezés, húsvéti díszítés

A mai nap volt az első ebben az évben, hogy együtt rendezhettük az önkormányzat által részünkre biztosított házat és udvarát, azaz a "birtokot". Jó hangulatban rendbe tettük az udvart, keretet, feldíszítettük a portát húsvéti díszekkel.


 

 


 

2024. Március 20. A Víz Világnapja

Március 21. a Víz Világnapja. Egy nappal korábban tartottunk előadást, melyen Kiss Gabriella az ÉRV Zrt. Technológia és környezetvédelmi osztályának vezetője a két (kácsi és sályi) karsztos vízbázisról beszélt, ami az ország egyik legjobb vize. Mezőkövesd és vonzáskörzete, kb 40 000 fő ezt a finom forrásvizet issza. Hangsúlyozta, el kell kerülnünk, hogy a szennyező anyagok a vízbe, vagy a környezetünkbe kerüljenek.

Másik előadó egy tagunk volt, Baktai Istvánné, aki nyugdíjba vonulása előtt az ÁNTSZ-nél dolgozott. "Kincsünk a víz" címmel tartotta az előadást. Beszélt az ásványvizekről, kitért, mennyivel jobb és egészségesebb a kácsi-sályi vizet innunk.


2024. Március 8. Gyümölcsfa metszés bemutató, magbörze, Nőnap

Ezen a napon, kicsit sűrű volt a délutáni programunk.

Mint minden évben, az idén is rendeztünk gyümölcsfa metszési bemutatót. Kertbarát tagunk, Budai Károly agrármérnök mutatta be az érdeklődőknek a különböző gyümölcsfák metszését.

Volt sok érdeklődő.


Magbörzét és növénybörzét is tartottunk. Sok zöldség és virágmag gyűlt össze. Dísznövény csere- berére is nagyon sok növény összegyűlt. Szőlő vessző is volt sok fajta. Bár ki vihette, ingyen volt.


Este hat órakor nőnap alkalmából mi kertbarát fiúk köszöntöttük a kertbarát lányokat. Énekkel, verssel, virággal kedveskedtünk. Finom süteményekkel kedveskedtek a lányok. Jókat beszélgettünk, nevetgéltünk az est folyamán.


 


 

2024. Március 5. Látogatás az AGRITURF-nál

Mezőkövesdi repülőtér mellett van egy üzem, az AGRITURF, aki talajjavító anyagokat gyárt. Tavaly már voltunk üzemlátogatáson, de a csapat egy része akkor nem tudott jönni, most újra sikerült megbeszélni a látogatást. Érdemes őket megkeresni, bio anyagokat állítanak elő, ami a növényekre nagyon jó hatással van.


 


 

2024. Március 4. Rózsák metszése

Idén is megmetszettük, rendbe tettük a Matyó Múzeum előtti parkba ültetett 100 tő rózsát. A rózsákat Kis Jankó Bori 100 rózsás hímzőasszony emlékére ültettük még 2011. évben.


 


 

2024. Február 20. Gyümölcsfák tavaszi felkészítése, metszése

Budai Károly agrármérnök, növényorvos, növényvédelmi szakmérnök tagunk tartott előadást a gyümölcsfák tavaszi munkáiról. Rendszerint hozzá fordulunk, amennyiben valamelyik gyümölcsfánkról úgy gondoljuk, hogy nem igazán egészséges. Mostani előadásán is mondott sok sok újat.


 


2024. Február 10. Fenyőfa kivágás

A Matyó Múzeum udvarán, közvetlenül az épület mellett élt egy több mint 60 éves fenyőfa. A múzeum szólt nekünk, hogy ki szeretnék vágni a fát. Már 2023 év őszén is gallyaltunk belőle, amiből a városi adventi koszorú is készült. Most az idén jött el az ideje, hogy a már megkopaszított fenyőfától végleg elbúcsúzzunk. Tagjaink közül összejöttünk jó páran, hogy segítsünk egyik hölgy tagunk élettársának, aki veszélyes fák kivágásával is foglalkozik. Két, három óra hossza után, fel is lett darabolva a fa.

 


 

2024. Január 7. Előadás az orchideákról

Ignácz József kertészmérnök, növényorvos tartott érdekes előadást az orchideák gondozásáról, neveléséről, szaporításáról. Sok újat tanultunk, hogy milyen könnyű nevelni ezeket a csodálatos növényeket, csak egy kis odafigyelés kell.

Az orchideák után a parazitákkal való együttélésről beszélt Ignácz József. Mint minden előadásán, most is sok hasznos információt kaptunk.


 


 

2024. Január 20. Kertész Farsangi Batyus Bál

Már X. alkalommal rendezte meg egyesületünk a farsangi bált. Mint minden évben, az idén is nagyon sokan várták, hogy élő zenére kicsit mulassanak. Idén is volt farsangi jelmezes felvonulás, melyen sok felnőtt vett részt. Jó volt látni, amikor a felnőttek átmennek egy kicsit gyermeknek. Nagyon jó hangulat volt a bálban.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!